Jak je velký?
Malý pečivák od Vobrousku má rozměry 27x25 cm.
Je ideální do domácností, kde žijí 1-2 lidé a ke štěstí nepotřebují mít velké bochníky chleba :)
Můžete si tak do něj zabalit menší typy chlebů, případně části těch větších. Pojme rovněž až 5 rohlíků.
Vhodný je rovněž na svačinky s sebou. Dost toho pojme a díky šírokému vstupu se i lehce omývá.
Jak se používá?
Aby docházelo k požadované ochraně pečiva, je nutné pečivák správně používat, ale nebojte je to lehké jako facka a navíc popsané na štítku s produktem.
Jde hlavně o důsledné uzavírání. V ideálním případě jej při každém použití nechte chvilinku pootevřený, ať se lehce vyvětrá.
Jaké je jeho složení?
Panenský včelí vosk z ČR (jedná se o nejvíce jakostní vosk, který lze u nás pořídit), jojobový olej a stromová pryskyřice, 100% nebělené bavlněné plátno s OEKO-TEX certifikací.
Jaký rozdíl mezi povoskovaným vakem a povoskovaným plátnem?
Materiálově žádný, pouze tvarový - vak je ze 3 stran sešitý. Není univerzální odpověď, co je lepší. Oboje má svoje.
Hlavní výhoda povoskovaných vaků je ještě jednodušší používání a možnost uchovávat opravdu hodně pomoučněné pečivo. Mouka snižuje lepivost našich plátýnek a tím pak dochází k menšímu utemování pečiva. U pečiváku mouka na pečivo nevadí. Naopak standardní Vobrousky nabízejí širší využití (tzn. i mimo pečivový sektor). Rovněž jsou o něco málo jednodušší na omývání.
Záleží tak opravdu na osobních preferencích :)
Upozornění: Jedná se o ruční práci, navíc s přírodními materiály, a jednotlivé kousky se mohou od sebe lehce lišit. To se nejvíce projevuje na barevnosti vosku – občas včelky opylují to, jindy zas ono… Vždy však Vobrousky kontrolujeme a Vy si mužete být jisti, že obdržíte funkčního pomocníka do domácnosti.
K výrobě Vobrousků využíváme přírodní nebělenou bavlnu - to může způsobovat, že u varianty Natur se mohou objevovat drobné částečky z nezpracované bavlny. Na funkci ani estetiku to nemá žádný vliv, uvádíme to proto, aby nedocházelo k mýlkám, že se jedná o nečistoty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.